Pastaruosius dvejus metus vasaros sezoniniu darbu svetur jaunimas domisi labiau nei bet kada. Populiariausios šalys - Didžioji Britanija ir Norvegija. Tačiau jaunimą labai traukia ir kurortais garsėjanti Graikija, Kipras.

Kaip jie susirandą darbą užsienyje, juk ir ten - krizė, nedarbas? Akimis permetu darbdavių kitose valstybėse skelbimus. Nors vasaros sezonas jau įpusėjo, antraščių „Darbas jaunimui" pakanka. Daugiausia siūlomas darbas Europos pietuose iki rugsėjo mėnesio. Viešbučiai, klubai, barai jauniems žmonėms žada minimalų užmokestį ir arbatpinigius, dažnai - ir nemokamą apgyvendinimą, o kartais net maitinimą.

„Pinigų švaistymas", - paklausta, ar darbo Kretoje ieškojo per įdarbinimo tarpininkų agentūras, nedvejodama išrėžė Ieva. Ji pati iš anksto internetu išsiuntė savo charakteristiką keturioms dešimtims potencialių darbdavių.

Paulius dėl barmeno padėjėjo darbo prabangiame Londono pramogų komplekse taip pat susitarė iš anksto, prieš atskrisdamas į didmiestį. Ir mergina, ir vaikinas sezoninį darbą rado per keletą savaičių.

Vis dėlto labiau patenkinti kelių vasaros mėnesių darbu lieka tie Lietuvos studentai, kurie išvažiuoja į pietinius kraštus. Kretoje dirbusi Ieva džiaugiasi - darbas nevargino, ji lepinosi saulėje, tik buvo niūroka laisvalaikiu. Todėl mergina darbą metė. „Aplinkui buvo mažai jaunų žmonių, pramogų, tad nusprendėme už sutaupytus pinigus pakeliauti. Ir atsigriebėme", - neslėpė Ieva.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją