Pirmaisiais metais, kuomet pradėjo veikti Kauno kempingas, buvo sulaukta 332 ekipažų. 2008 metais kempingas neturėjo oficialaus statuso, nebuvo jokios reklamos, todėl pirmieji gyvavimo metai buvo bandomieji.

Jau 2009 metais apsistojančiųjų kempinge skaičius išaugo. Per metus čia apsilankė 586 ekipažai ir kempingas uždirbo apie 50 tūkst. litų.

„Per pirmąjį šių metų pusmetį Kauno kempinge jau apsilankė 261 ekipažas. Vien birželio mėnesį buvo 192 keliautojų ekipažų. Prasidėjęs antrasis metų pusmetis taip pat džiugina, liepos mėnesį jame nakvojo 133 namukai ant ratų. Šiais metais kempingo pelnas siekia jau 30 tūkst. litų“, - sakė kempingą eksploatuojančios bendrovės „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktorius Algimantas Puidokas.

„Atvykstančiųjų skaičius auga, todėl tikimės, kad per šiuos metus ekipažų mūsų kempinge padaugės net 35 proc.“, - kalbėjo A. Puidokas.

Kauno kempinge daugiausiai šiais metais lankėsi turistų iš Vokietijos (54). Antroje vietoje – Suomija (46), trečioje – Prancūzija (30), ketvirtoje – Olandija (25), penktoje – Italija (22). Tačiau, kaip teigė A. Puidokas, kempinge apsilanko turistai iš visos Europos: Belgijos, Čekijos, Danijos, Estijos, Austrijos. Kartą kempinge apsistojo turistai iš Naujosios Zelandijos.

Dažniausiai turistai kempinge apsistoja 2-3 dienom, labai retai visai savaitei.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją