Pagal PVM įstatymą, lengvatinis mokesčio tarifas nuo praėjusių metų yra taikomas toms apgyvendinimo įstaigoms, kurios paslaugas teikia turizmo veiklą reglamentuojančių teisės aktų nustatyta tvarka.

Turizmo įstatymas numato, kad viešbučiai, moteliai, svečių namai ir kempingai turi būti privalomai klasifikuoti iki kitų metų balandžio. Viešbučiai turi klasifikuotis, o jei to nepadarys, gali būti kvestionuojamas jų atitikimo Turizmo įstatymui klausimas.

Lietuvoje yra per 200 viešbučių, iš jų klasifikuota tik kelios dešimtys. Kol kas tik vienas viešbutis turi aukščiausią penkių žvaigždučių įvertinimą - šiai kategorijai taikomus reikalavimus atitinka sostinės viešbutis "Stikliai".

Nuo ateinančių metų balandžio pradžios bus pradėta ir Lietuvos poilsio namų klasifikacija.

Viešbučių, motelių apgyvendinimo paslaugų klasifikavimo reikalavimai įsigaliojo 1998 metais rudenį, tačiau dėl viešbučių neskubrumo pirmosios žvaigždutės buvo išdalytos tik 1999 metų liepos pabaigoje. Pirmuoju viešbučiu, panorusiu oficialiai klasifikuoti teikiamų paslaugų lygį, tapo "Žaliasis tiltas" - dabar šio pavadinimo bendrovė turi "Congress" bei "Ambassador" viešbučius, kurie anksčiau buvo atskiri "Žaliojo tilto" korpusai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją