Galimybę įsiamžinti prie istorinio paveikslo gyventojams suteikė projekto „1410 - istorija nepamiršta“ organizatoriai – Lietuvos bajorų karališkoji sąjunga ir „Ragutis“. Šis projektas buvo skirtas Žalgirio mūšiui paminėti. Įspūdinga fotosesija buvo organizuota prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“, šalia greitkelio Vilnius-Kaunas.

Ketvirtadienį visą dieną prie „Žalgirio mūšio“ paveikslo reprodukcijos plūdo šeimos iš visos Lietuvos. Tarp įsiamžinusių prie „Žalgirio mūšio“ paveikslo – ne tik Kauno gyventojai, kuriems atvykti iki fotosesijos buvo paprasčiausia, bet ir atvykėliai iš Vilniaus, Šiaulių, Panevėžio, Lazdijų, Alytaus bei kitų Lietuvos miestų. Prie paveikslo įsiamžino ir keli užsienio svečiai.

Gyventojams persikūnyti į mūšio dalyvius padėjo specialistai, juos nuotraukose įamžino profesionalus fotografas. Atminimo nuotraukos gyventojams bus išsiųstos elektroniniu paštu netrukus po renginio.

Naujieji mūšio „dalyviai“, pozavę prie paveikslo, minėjo, kad jiems tai buvo didelė pramoga, o atminimui gauta nuotrauka leis prisiminti Žalgirio mūšio jubiliejų. Dauguma jų užsuko, nes važiavo pro šalį keliu Vilnius-Klaipėda. „Mes važiavome iš Vilniaus į Kauną ir pakeliui užsukome į prekybos centrą. Buvo smagu ir netikėta, kad Kaunas mus pasitiko tokiomis pramogomis“, – sakė jauna vilniečių pora. Kai kurie kiti gyventojai minėjo, kad pramoga ypač patikusi mažiesiems, kurie vasarą turi daug laiko ir trokšta įvairios veiklos.

„Ši pramoga mūsų vaikams buvo ne tik smagi, bet ir naudinga. Vaikai klausinėjo apie senuosius Lietuvos karius, ar jie buvo stiprūs, ar daug mūšių laimėdavo. Manau, tai gera forma pasišnekėti su vaikais apie istoriją“, – kalbėjo šeimos „galva“ iš Šiaulių.

Gyventojai, kurie vakar nespėjo įsiamžinti prie „Žalgirio mūšio“ paveikslo reprodukcijos, dar gali tai padaryti patys, tiesa, jau be istorinės atributikos (nebent ja pasirūpintų patys). Reprodukcija bus eksponuojama prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ visą liepos mėnesį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją