Kaip jau skelbta, pirmadienį "Plungės kooperatinė prekyba" įsigijo 100 proc. Estijos maisto koncerno "Oesel" žuvies pirštelių gamybos įmonės "Paljessaare Kalatoostus" akcijų. Sandorio vertė neskelbiama, tačiau teigiama, kad tai yra didžiausia Lietuvos investicija Estijoje.

Sudarant lizingo sutartį, kuri buvo pasirašyta pirmadienį, tarpininkavo didžiausia Lietuvos lizingo bendrovė "Hanza Lizingas".

"Sudarius lizingo sutartį tarp "Hansa Liising Eesti" ir "Plungės kooperatinės prekybos", realiai buvo finansuotas visos įmonės ( "Paljessaare Kalatoostus" - BNS) įsigijimas - ne tik įrengimų, bet ir akcijų", - BNS teigė "Hanza Lizingo" generalinis direktorius Giedrius Dusevičius.

"Šis sandoris dar kartą patvirtina, jog lizingo įmonių grupė "Hansa Capital" yra visų Baltijos šalių finansinė įmonė ir teikia klientams vienodas paslaugas visose Baltijos šalyse", - sakė G.Dusevičius.

"Vičiūnų" dukterinė įmonė Estijoje "Vičiūnai Baltic" užima 15 proc. žuvies pusgaminių ir 25 proc. krabų lazdelių gamybos rinkos. Lietuvoje bendrovė užima 20 proc. žuvies pirštelių rinkos.

"Hanza Lizingas" priklauso didžiausiai Baltijos šalių finansinei grupei "Hansabank group", kurios strateginis investuotojas yra Švedijos bankas "Swedbank". "Hansa Capital" grupė, kuriai priklauso "Hanza Lizingas", "Hansa Liising Eesti" bei "Hanza Lizings", užima 56,3 proc. Baltijos šalių lizingo rinkos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją