Jame taip pat pakeisti įmonės įstatai ir išrinkta nauja trijų asmenų stebėtojų taryba - Asta Kiguolienė, Gražina Narkevičienė ir Algirdas Stulpinas. Anksčiau stebėtojų taryboje buvo 5 nariai.

Buvusi stebėtojų tarybos pirmininkė A. Kiguolienė Eltai sakė, kad naujas "Žemaitijos pieno" stebėtojų tarybos pirmininkas bus išrinktas po to, kai bus įregistruoti pakeisti bendrovės įstatai, o jos reorganizavimą numatoma pradėti 2004 metais.

"Kol kas akcininkai suteikė valdybai tik reorganizavimo teisę. Dar reikės parengti reorganizavimo projektą ir jam pritarti, todėl pasakyti konkrečiai, kokios bus įsteigtos naujos bendrovės - anksti. Nuo pagrindinės pieno produktų gamybos greičiausiai bus atskirta prekybos, mineralinio vandens gamybos ir kita veikla", - aiškino A. Kiguolienė. Konkreti data, iki kurios bendrovės valdyba turi parengti "Žemaitijos pieno" reorganizavimo projektą, nenustatyta, tačiau šis procesas neturėtų užtrukti labai ilgai.

2004 metais numatoma įgyvendinti ir "Žemaitijos pieno" projektą su Norvegijos pieno perdirbimo įmone "Synnove Finden ASA". Pagal su norvegais pasirašytą ketinimų protokolą bendrovės antrinėje įmonėje - "Šilutės Rambyne" numatyta kartu gaminti naujus fermentinius sūrius, taip pat bendradarbiauti juos eksportuojant.

A. Kiguolienės teigimu, šiemet "Žemaitijos pieno" apyvartos ir pelno rodikliai bus panašūs į praėjusių metų. Iš viso "Žemaitijos pieno" įmonių grupė 2002 metais pasiekė 240,64 mln. litų apyvartą ir uždirbo 1,188 mln. litų konsoliduoto pelno.

Grupės konsoliduota apyvarta per tris šių metų ketvirčius išaugo 3,6 proc. iki 202,18 mln. litų (pernai buvo 195,07 mln. litų). Vien "Žemaitijos pieno" pagrindinė įmonė Telšiuose per devynis mėnesius uždirbo 4,3 mln. litų neaudituoto grynojo pelno, arba 30,3 proc. daugiau nei tuo pačiu metu pernai (3,3 mln. litų). Paskutinis metų ketvirtis pieno sektoriui paprastai būna sudėtingesnis.

Bendrovė didesnes viltis sieja su Lietuvos naryste Europos Sąjungoje. Kitąmet į jos rinką ji ketina išvežti apie 8-9 tūkst. tonų sūrių. Iš viso 2004 metais bendrovė planuoja pagaminti ir parduoti maždaug 15-16 tūkst. tonų įvairių sūrių, o šiemet numatoma jų realizuoti apie 12 tūkst. tonų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją