"Teisėja surašys motyvus, kuriais remiantis buvo priimtas toks sprendimus ir, kai su jais susipažinsime, spręsime, ką daryti toliau", - sakė draugijai atstovaujantis verslininkas Arvydas Stašaitis. Pasak jo, greičiausiai šis Vilniaus apygardos teismo sprendimas bus apskųstas aukštesnės instancijos teismui.

Lietuvos invalidų sporto draugija už "Versmės" akcijas siūlė 3,7 mln. litų ir buvo vienintelė jų pirkėja. Nors konkurso komisija jau buvo pritarusi sanatorijos privatizavimo sutarties projektui, Privatizavimo komisija nutarė procesą nutraukti dėl abejotino Lietuvos invalidų sporto draugijos finansinio pajėgumo.

Kadangi Vilniaus apygardos teismas atsisakė Lietuvos invalidų sporto draugijai suteikti prašomas ieškinio užtikrinimo priemones, Birštono sanatorijos akcijos nebuvo "įšaldytos". Vykstant teisminiam ginčui, šios akcijos buvo išbrauktos iš privatizavimo objektų sąrašo ir perduotos valdyti Birštono savivaldybei.

Lietuvos invalidų sporto draugija teismui bandė įrodyti, kad yra finansiškai pajėgi pirkti sanatoriją, ir pateikė tai patvirtinančius audito duomenis. Draugijai priklauso tokios įmonės kaip "Girstupis", "Girstupio prekyba", "Menotyra ir restauracija", "Švaros būstinė", "Ekolinija" ir kitos. Prie Lietuvos invalidų sporto draugijos sanatorijos privatizavimo projekte planavo prisijungti neįvardijama reabilitacijos paslaugų invalidams teikimo kompanija iš Šveicarijos, kuriai, kaip planuota, vėliau būtų atitekę 33 proc. "Versmės" akcijų.

Nors iš pradžių teismui dėl priimto sprendimo buvo apskųsta Privatizavimo komisija, tačiau vėliau atsakomybę sutiko prisiimti Vyriausybė.

1975 metais įkurta "Versmė" teikia reabilitacinio ir sanatorinio gydymo, poilsio bei turizmo paslaugas. Sanatorijoje yra 350 vietų, iš jų 10 liukso apartamentų ir 30 vienviečių kambarių su visais privalumais, dvi konferencijų salės su visa reikalinga organizacine technika bei infrastruktūra. Birštono sanatorijoje iš viso dirba beveik 200 žmonių.

Įstatinis "Versmės" kapitalas yra 11,893 mln. litų, nominali valstybei priklausančių akcijų vertė - 9,7 mln. litų. Privatizuoti valstybei priklausančias jos akcijas nesėkmingai bandyta privatizuoti kelis kartus.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją