Tikimasi, jog aistros atslūgs radus papildomus 90 mln. litų. Po pirmojo kvietimo pagal priemonę „Lyderis LT" yra susidaręs 27,81 mln. litų pinigų likutis - tai parama, kuri oficialiai buvo paskirta laimėjusiems projektams, tačiau dėl įvairių priežasčių įmonės vėliau finansavimo atsisakė ir sutarčių nepasirašė.

Bet dabar, kai Ūkio ministerija panoro pirmojo kvietimo nepanaudotą pinigų likutį paskirstyti po antrojo kvietimo sudarytam rezerviniam įmonių sąrašui, kilo nepasitenkinimas. „Požiūris daugiau nei keistas - jie patys paramos nenaudoja ir neįsisavina, bet ir nesutinka, kad pinigai būtų padalyti kitiems. Manau, kad atimti skirtą finansavimą nebus paprasta", - sakė Arnoldas Burkovskis, ūkio viceministras.

Beveik 28 mln. litų laukia po antrojo kvietimo pagal priemonę „Lyderis LT" į rezervinį sąrašą įrašyti 165 projektai. Tarp jų yra ir tų, kurie prieš metus pinigų atsisakė. A. Burkovskio teigimu, ateinančią savaitę turėtų paaiškėti, ar bus skirtas papildomas finansavimas rezerviniame sąraše esančioms įmonėms.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją