Investicijos į "Malsenai" priklausančių Vievio malūnų statybą ir rekonstrukciją siekė 8 mln. litų.

"Malsenai" šie metai buvo sėkmingi - padidėjo jos grūdų eksportas į Ukrainą, taip pat jų išvežta į Rumuniją ir Latviją, miltų daugiau eksportuota į Baltijos šalis ir Moldovą. Iš viso per vienuolika šių metų mėnesių eksportuota maždaug 15 mln. litų vertės produkcijos.

Šiemet bendrovė tikisi pasiekti apie 80 mln. litų apyvartą, arba 45 proc. didesnę nei 2002 metais ( 55 mln. litų) ir uždirbti apie 2 mln. litų grynojo pelno - apie 2,4 karto daugiau nei pernai (851 tūkst. litų).

"Per vienuolika mėnesių padavimai sudarė beveik 71 mln. litų, o šiuo metu jau nespėjame vykdyti užsakymų. Prieš didžiąsias metų šventes paklausiausi produktai yra miltai ir jų mišiniai",- Eltai sakė "Malsenos" vyriausioji finansininkė Aldona Sirevičienė.

Per tris šių metų ketvirčius "Malsena" uždirbo 1,687 mln. litų neaudituoto grynojo pelno, arba 3,9 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai.

Lietuvoje "Malsena" užima apie 40 proc. ruginių ir kvietinių miltų rinkos. Pagrindiniai jos užsakovai yra prekybos bendrovės "VP Market" bei "Sanitex", iš gamintojų - Kauno duonos kepykla "Fazer Gardėsis" bei "Vilniaus duona plius".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją