Verslininkai pripažįsta, kad siuvimo ir tekstilės pramonė išgyvena anaiptol ne prasčiausią laiką - šiandien siuvimo įmonėms įsiūlyti užsakymų nėra paprasta, nes visos jos apkrautos darbu.

Liepos viduryje pirmąją siuntą iš antrinės įmonės Uzbekijoje „Azitex" turėtų parsivežti trikotažo bendrovė „Omniteksas". Planuojama, kad pirmaisiais veiklos metais Andižano mieste įsteigtos įmonės pardavimai sieks 1,5-2 mln. Lt. Tikėdamasi tokių pajamų ir pelno bendrovė skaičiuoja, kad 0,7 mln. Lt investicijos čia atsipirks per 3 m.

„Kol kas viskas vyksta gerai, laukiame pirmųjų rezultatų", - sako Vydas Damalakas, UAB „Omniteksas" pirkimo direktorius ir vienas iš akcininkų.

Ryklio odą imituojantys plaukimo kostiumai, tekstilinė oro uosto pakilimo tako danga, automobilių detalės, kurių pagrindą sudaro tekstilė, ar kompiuterio monitorius iš tekstilinių medžiagų - naujienos, apie kurias kalbama šią savaitę pirmąkart Vilniuje surengtoje Pasaulinėje tekstilės konferencijoje.

Rimantas Baumilas, TŪB „Klasikinė tekstilė" vadovas ir savininkas, sako, jog nanotechnologijos šiandien pritaikomos net tokioje pramonėje kaip tradicinė lino audinių gamyba.

„Mums įdomios naujos drabužių dažymo technologijos, žinios, kaip suminkštinti audinį, kaip paveikti medžiagą, kad ji įgytų antistatinių savybių ar nesugertų prakaito kvapo. Ir net kaip padengti audinį specialia apdaila, atbaidančia uodus", - išgirstomis naujovėmis dalinasi verslininkas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją