Nekilnojamojo turto ir investicijų parodoje Kanuose pagrindinis dėmesys šiemet bus skiriamas Centrinei ir Rytų Europai.

Ilgą laiką neplanavusi verslo plėtros strategijos, Kauno savivaldybė į Kanus vešis 2 didelių investicijų projektus. Pasak miesto vadovų, šiuo metu patraukliausia vieta investicijoms - Nemuno slėnis centrinėje miesto dalyje nuo geležinkelio tilto iki Santakos.

Lietuvos architektų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkė Gražina Janulytė-Bernotienė teigia: "Šita vieta iš tikrųjų duos tas idėjas ir tokias galimybes, kurios pritrauktų didžiulius investicinius projektus. Tai kalbama apie projektus, kurių vertė būtų apie 50 milijonų eurų".

Antrąjį - Nemuno kranto Vilijampolės mikrorajone projektą - savivaldybei dar pernai pasiūlė keturi architektai. Dviejų stambių projektų sukūrimui Kauno savivaldybė pirmą kartą po 5 m pertraukos skyrė 40 tūkst. Lt.

Kauniečiai sako papildomai parodysią ir potencialius Lietuvos investuotojus, ir nekilnojamojo turto agentūras.

Kauno miesto plėtros departamento direktorius Povilas Kuprys teigia: "Kas šiuo metu yra sukurta, kas šiuo metu daroma, ir kokios perspektyvos, arba kokia mūsų vizija naujų patrauklių investicinių zonų, teritorijų ir projektų".

Vilniaus savivaldybė, panašiai kaip ir Kaunas, ruošia Neries slėnio investicinį projektą. Tai bus vienas iš planuojamų trijų verslo plėtros sostinėje siūlymų.

Kaunas ir Vilnius kartu išsinuomojo pusantro šimto kvadratinių metrų plotą. Pasak organizatorių, visa dalyvavimo parodoje sąmata yra beveik 700 tūkstančių Lt. Trečdalį šios sumos padengs kauniečiai.

Šaltinis
Lietuvos televizijos Naujienų tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją