Anksčiau tikėtasi, kad derybas su potencialiais investuotojais pavyks pradėti dar praėjusią savaitę.

Pasak V.Jūro, besidomintieji kontroliniu "Snaigės" akcijų paketu jau baigė įmonės patikrinimą, o investuotojams atstovaujančių investicinių bankų atstovai pateikė investuotojams rekomendacijų dėl kainos, technologijų atitikimo, taip pat bendras rekomendacijas, pirkti akcijų ar ne.

"Jie žino rekomendaciją, ir man telieka daryti prielaidą, kad potencialūs investuotojai turi ateiti pas mus ir pradėti derybas", - sakė "Snaigės" stebėtojų tarybos pirmininkas.

V.Jūro teigimu, iki birželio pabaigos turėtų būti pasirinktas investuotojas, pasiūlęs geriausią kainą ir sąlygas pirkti "Snaigės" akcijų. "Atrankos procesą tikimės baigti iki birželio pabaigos, o derybos gali užtrukti ir šiek tiek ilgiau", - tvirtino jis.

"Snaigė" kol kas neskelbia, su kuo bus vedamos derybos. Anot V.Jūro, deramasi bus su Europos šaldytuvų, indaplovių, šaldiklių, skalbimo mašinų ir kitų panašių prietaisų (white goods) gamintojais.

"Snaigės" įstatinis kapitalas yra 23,07 mln. litų. Suomijos investicijų valdymo kompanijos "Baltcap Management" valdomam fondui "Baltic Investment Fund Management" priklauso 21,13 proc. "Snaigės" akcijų. Tarp didžiausių "Snaigės" akcininkų yra Norvegijos bendrovė "Moller Invest" (valdo 7,11 proc. "Snaigės" akcijų), Romualdas Raudonis (6,58 proc.).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją