Pagal anksčiau patvirtintą grafiką Vyriausybė šį sandorį siekia baigti šiais metais.

Atrankinio konkurso energetikos įmonėms privatizuoti komisijos vadovas, ūkio viceministras Nerijus Eidukevičius Eltai patvirtino, kad pirmadienį įvyko susitikimas su "Eesti Energia" atstovais - jie pateikė papildomos informacijos.

"Ją dabar komisijos nariai turi išnagrinėti. Tada spręsime", - sakė N. Eidukevičius.

Jis nenurodė, kada bus priimtas sprendimas dėl "Rytų skirstomųjų tinklų", bet užsiminė, jog tai gali įvykti kitą savaitę.

Valstybės turto fondas skelbia, kad "Vakarų skirstomųjų tinklų" privatizavimo konkursą laimėjusio fizinių asmenų susivienijimo nariai yra Nerijus Numavičius, Žilvinas Marcinkevičius, Mindaugas Marcinkevičius, Ignas Staškevičius, Renatas Vaitkevičius, Gintaras Marcinkevičius, Mindaugas Bagdonavičius, Julius Numavičius, Vladas Numavičius.

"Vakarų skirstomųjų tinklų" bendrovės privatizavimo konkursą laimėjęs NDX konsorciumas, neoficialių šaltinių teigimu, pasiūlė apie 540 mln. litų už 77 proc. energetikos bendrovės akcijų paketą (pradinė jo pardavimo kaina buvo 358,9 mln. litų).

Spaudos teigimu, naujieji "Vakarų skirstomųjų tinklų" savininkai į šią bendrovę per penkerius metus numato investuoti 420 mln. litų. Kapitalo investicijas ketinama nukreipti į elektros tinklus ir vartotojams aptarnauti skirtą ilgalaikį turtą. Investicijas tinklų bendrovė dar turės derinti su Valstybine kainų ir energetikos kontrolės komisija, nustatančia elektros tarifus vartotojams.

Lapkričio pabaigoje buvo pristabdytas "Rytų skirstomųjų tinklų" privatizavimas, nes atrankinio konkurso energetikos įmonėms privatizuoti komisijai iškilo klausimų dėl vienintelio potencialaus pirkėjo - Estijos valstybinės įmonės "Eesti Energia". Neoficialių šaltinių teigimu, "Eesti energia" už kontrolinį 71,35 proc. "Rytų skirstomųjų tinklų" akcijų paketą pasiūlė per 500 mln. litų (pradinė kaina - 421,6 mln. litų).

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją