Antras turtingiausiųjų sąraše – pagrindinis „Vilniaus prekybos” (VP) akcininkas Nerijus Numavičius, kurio turtas vertinamas 1,1 mlrd. Lt. (pernai metais – 1,9 mlrd. Lt).

Trečias turtingiausiųjų sąraše – „MG Baltic” savininkas Darius Mockus. Per metus jo turto vertė išaugo trečdaliu – nuo 720 mln. Lt 2009 m. iki 1 mlrd. Lt šiemet.

„Senukų” akcininkams Augustinui ir Artūrui Rakauskams skirta ketvirtoji viena. Jų turtas per metus augo beveik 50 mln. Lt – nuo 684 mln. Lt iki 726 mln. Lt.

Turtingiausių sąraše toliau rikiuojasi kitas VP akcininkas Žilvinas Marcinkevičius (648 mln. Lt), „Rivonos" savininkas Dainius Dundulis (600 mln. Lt), „Arvi ir ko” savininkas Vidmantas Kučinskas (525 mln. Lt), koncerno SBA savininkas Arūnas Martinkevičius (504 mln. Lt), „Agrokoncerno" savininkas Ramūnas Karbauskis (486 mln. Lt), „Hermis Capital" akcininkas Nerijus Dagilis (323 mln. Lt).

Šiemet į bendrą turtingiausių verslininkų sąrašą neįtraukti du jo senbuviai – 32,95 proc. Ūkio banko akcijų valdantis Vladimiras Romanovas ir 25 proc. „Snoro” banko akcijų turintis Raimondas Baranauskas. Anot žurnalo, tai padaryta negalint nustatyti, kiek iš tiesų vertos Ūkio banko ir „Snoro” banko akcijos.

Pagal viešai prieinamą informaciją apie akcijų kiekį ir dabartinę Ūkio bei „Snoro” bankų vertę Vilniaus vertybinių popierių biržoje, R.Baranausko turtas vertas maždaug 100 mln. Lt, o V.Romanovas už savo akcijas galėtų gauti maždaug 82 mln. Lt.

Žurnalas „Veidas” į turtingiausių žmonių 40-uką įtraukė tik tuos asmenis, apie kuriuos galima gauti oficialiais registrais prieinamos informacijos – tai yra tuos, kurie turi verslo sąsajų su įmonėmis kaip akcininkai ar vadovai. O neįtraukė tų įmonių, kurioms šiuo metu yra iškeltos restruktūrizacijos bylos, tarkime, „Rangos IV”, savininkų.

Turtas vertintas oficialia įmonių buhalterine verte. Anot „Veido”, ji neatitinka realios įmonių rinkos vertės, kurią šiuo metu nustatyti vargu ar įmanoma, tačiau liudija apie skirtingose rankose sukauptų turtų proporcijas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją