Kauno valdžia tikisi, kad jau kitą vasarą čia, prie Lampėdžių karjero, naujame paplūdimyje kaitinsis svečiai, o kempinge rikiuosis jų kemperiai ar palapinės. 2 milijonus tam savivaldybė gavo iš Europos Sąjungos fondų, dar apie pusę milijono pridės pati.

„Kempingas bus ekonominės klasės, nebus stacionarių namelių. Bus vietos palapinėms ir visa reikalinga infrastruktūra“, – sako Kauno mero pavaduotojas Rimantas Mikaitis.

Savivaldybė už Europos Sąjungos pinigus ketina plėsti ir prie magistralės Vilnius-Klaipėda esantį laikinąjį kempingą.

Kempingų asociacijos prezidentas sako, kad tokios poilsiavietės turi orientuotis ne tik į užsienio turistus, bet ir į po gimtąją šalį keliaujančius lietuvius. Esą užsienio kempinguose apie 80 procentų jų gyventojų sudaro vietiniai turistai. O ši vasara kepingų rinkai, laukiama, bus geresnė nei praėjusi.

Poilsiaviečių ratuotiems turistams Lietuvoje daugėja – asociacijoje jų 21. Manoma, kad dar maždaug tiek jai nepriklauso. Tačiau senbuviai įspėja – naujokams įsisukti nelengva, nes reikia maždaug trejų metų.

Skaičiuojama, kad para Lietuvos kempinge dviem žmonėms su nameliu ant ratų kainuoja 15–20 eurų. Palyginti su Vakarų Europa – tai esą perpus pigiau.