„Nors įmonė viešai pasakė, kad nemato pagrindo tokiam kainos didinimui, formaliai jie mums teikia dokumentus ir patvirtina pasisakantys už tokį didinimą. Mes gavome atsakymą, kad bendrovė nesiruošia keisti nei plėtros programos, nei pateikto prašymo derinti paslaugų kainas. Tai rodo, kad jų prašymas didinti kainą 50 proc. galioja ir įrodinėjimo našta, kad jis galbūt yra nepagrįstas, visiškai gula ant komisijos pečių“, – DELFI sakė VKEKK pirmininkė Diana Korsakaitė.

Jos teigimu, komisija, išanalizavusi duomenis, šį prašymą posėdžiuose ketina nagrinėti rudenį.

DELFI primena, kad kovą „Vilniaus vandenys“ prašė vandens kainą padidinti iki 6,33 Lt už kubinį metrą. Dabar už kubinį metrą gyventojai moka 4,22 Lt.

Laikinasis „Vilniaus vandenų“ generalinis direktorius Darius Indriūnas DELFI sakė, kad prieš porą mėnesių pateikto prašymo nekoreguoja, nes nenori prarasti laiko ir stabdyti kainos tvirtinimo.

„Aš savo nuomonę išsakiau, o naujo prašymo mes neketiname teikti, nes tada VKEKK naujai skaičiuoja terminą, o mums laikas kainuoja pakankamai brangiai, projektai yra pradėti“, – sakė jis.

Pagal VKEKK darbo tvarką, nuo prašymo užregistravimo sprendimas turi būti priimamas per du mėnesius, jei neprašoma papildomų duomenų. Tačiau Komisijos praktika rodo, kad dažniausiai nuo prašymo pateikimo iki sprendimo įsigaliojimo praeina 5-7 mėnesiai, nes papildomų duomenų prašoma beveik visuomet.

D. Indriūnas sako nekeičiantis nuomonės, kad vandens kaina galėtų didėti iki 20 proc., tačiau tai esą gali spręsti pati VKEKK.

„Be to, Kainų komisija pati gali pasiskaičiuoti poreikį ir nedidinti 50 proc. (kainos – DELFI). Jie turi savo metodiką, kurią išmano geriau už mus, tai tegul ir skaičiuoja“, – tvirtino „Vilniaus vandenų“ laikinasis vadovas.

„Kalbos, kad „Vilniaus vandenys“ kainą nori didinti iki 50 proc. taip švelniai tariant yra iš piršto laužtos. Per tą trumpą laiką labai tikslių skaičiavimų atlikti nespėjau, bet, mano nuomone, kainos didinimas gali būti reikalingas, bet ne daugiau 20 proc., įskaitant ir abonentinį mokestį, kuris numatytas įstatyme, ir, man atrodo, vieninteliai „Vilniaus vandenys“ Lietuvos teritorijoje tokio mokesčio neturėjo“, – dar gegužės pradžioje sakė jis.

Ankstesnė įmonės vadovybė buvo patraukta iš postų po pareikštų įtarimų kyšininkavimu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją