Kaip informuoja bankas, tarptautinė SEB grupė 2010 metais įsteigs 30 naujų darbo vietų SEB grupės operacijų, IT ir pagalbos verslui veiklai vykdyti. Planuojama, kad iki 2012 metų pabaigos SEB filiale Vilniuje iš viso bus sukurta iki 150 naujų darbo vietų, kuriose dirbs aukštos kvalifikacijos specialistai.

„Ši investicija rodo, kad Lietuva yra patraukli ne tik norintiems steigti IT paslaugų centrus, bet ir ketinantiems plėsti finansinių operacijų paslaugų teikimą“, – sakė ūkio viceministras Arnoldas Burkovskis.

„SEB grupė visada pabrėžia, kad Baltijos valstybės yra viena iš pagrindinių grupės rinkų. SEB grupė ir toliau ieško ilgalaikių plėtros galimybių Lietuvoje, todėl prieš du metus nusprendė Lietuvoje ne tik vykdyti įprastų teikiamų bankininkystės paslaugų šalies klientams plėtrą, bet ir perkelti dalį pagalbos verslui funkcijų iš Švedijos į Lietuvą“, – sakė SEB Baltijos šalių tarnybos vadovas Martinas Johanssonas.

2008 m. stiprinant operacijų padalinių integraciją visoje SEB grupėje, siekiant geriausiai panaudoti turimas žinias ir kompetenciją, Vilniuje įkurtas SEB grupės operacijų padalinys („Skandinaviska Enskilda Banken AB“ Vilniaus filialo), kuris perėmė sąskaitų tvarkymo operacijų centro, iki tol veikusio Stokholme, funkcijas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją