Šis rizikos kapitalo fondas (Fondas) yra viena iš svarbių JEREMIE kontroliuojančiojo fondo veiklų. Per keletą ateinančių metų iki 20 milijonų eurų bus investuota į labai mažas, mažas ir vidutines Lietuvos įmones (MVĮ). LitCapital investuos į dideliu augimo potencialu pasižyminčias įmones ankstyvosiose jų augimo stadijose (parengiamojoje, ankstyvojoje ir plėtros stadijose).

20 mln. eurų dydžio Fondą sudarys 14 mln. eurų iš EIF valdomo JEREMIE kontroliuojančiojo fondo ir 6 mln. eurų investuos instituciniai ir privatūs investuotojai.

Pasak Europos investicinio fondo vadovo Richardo Pelly, "Per JEREMIE kontroliuojantįjį fondą Lietuvos Vyriausybė išmintingai sukūrė platformą, kuri paskatins rizikos kapitalo pramonės augimą Lietuvoje. EIF džiaugiasi galėdamas prie to prisidėti per savo valdomą Kontroliuojantįjį fondą, kuris atneš ilgalaikę naudą visam MVĮ sektoriui.“

Fondas investuos iki 10,4 mln. litų (3 mln. eurų) į vieną MVĮ, siekdamas sukurti diversifikuotą portfelį iš didelį augimo potencialą turinčių MVĮ, kurias atrinks profesionali “LitCapital” valdytojų komanda.

"LitCapital” rizikos kapitalo fondas pradės investuoti tinkamu laiku – kai Lietuvos MVĮ ir visai ekonomikai labiausiai reikia kapitalo. Artimiausiu metu mes tikimės labai sėkmingai investuoti į dideliu augimo potencialu pasižyminčias Lietuvos įmones. Investavimo galimybės yra labai geros ir mes atkakliai dirbsime ties jomis. Taip pat tai yra labai svarbus Lietuvos rizikos kapitalo pramonės plėtros etapas." – sakė Šarūnas Šiugžda, LitCapital įkūrėjas ir valdantysis partneris bei Lietuvos Rizikos kapitalo asociacijos pirmininkas.

Pasak ūkio ministro patarėjo Daumanto Lapinsko, „Valstybės lėšomis toliau skatinamos rizikos kapitalo investicijos į įmones, o tai teigiamai veikia kapitalo rinkos plėtrą Lietuvoje. Jau pastebime padidėjusį aktyvumą tarp rizikos kapitalo rinkos dalyvių, kurį sukėlė pirmųjų valstybės remiamų fondų veikla, ir tikimės kad šis procesas įsibėgės ir tęsis. Rizikos kapitalas yra svarbus finansinis instrumentas verslui, kuris orientuotas į inovatyvias, dideliu augimo potencialu pasižyminčias įmones.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją