Šiais metais vasaros sezonas Graikijoje prasideda itin vėlai. Gegužės pabaiga, saulė šviečia, bet turistų ji netraukia. Vieno Kretos viešbučio savininkas Dimitris Fassoulakis stovi pustuščio viešbučio terasoje - jis turi 70 kambarių su daugiau nei 200 lovų, tačiau šiuo metu užimtos vos aštuonios.

Šalyje nuo praėjusios vasaros užsakymų sumažėjo beveik trečdaliu, ekspertai įspėja, kad dar daug jų gali būti atšaukta. Graikų turizmo verslo asociacija pranešė, kad po visuotinio streiko gegužės pradžioje buvo atšaukta daugiau nei 5,8 tūkst. užsakymų 28 Atėnų viešbučiuose. Salonikuose ir Atėnuose, dviejuose didžiausiuose miestuose, taip pat Kretoje ir Chalkidikėje atšauktos kelios dešimtys konferencijų bei kitų renginių. Po riaušių sostinėje kai kurios šalys, pavyzdžiui, Rumunija, įspėjo savo piliečius dėl nesaugios situacijos Atėnuose.

Oficialiai dabar parduodami daugiau nei 400 viešbučių: Jonijos salose - 81, Rodo - 48, Kiklados salose - 50 ir Kretoje - 44. Atėnų dienraščio "Kathimerini" duomenimis, visų šitų viešbučių vertė siekia daugiau nei 5 mlrd. eurų. Tarp jų yra ir prabangūs viešbučiai, kurių pavadinimai viešai neskelbiami.

Atostogų rojus prarado šį vardą po visuotinių streikų, protestų, degančių bankų ir tragiškų žmonių mirčių. Patys graikai skaičiuoja kiekvieną eurą, kurį gali išleisti atostogoms, o užsienio turistai poilsiui renkasi, jų manymu, saugesnes vietas. Viena iš penkių darbo vietų Graikijoje tiesiogiai ar netiesiogiai priklauso nuo turizmo. Šiame sektoriuje dirba maždaug 850 tūkst. žmonių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją