„Teigiami balandžio mėnesio rezultatai patvirtina tendenciją, kad draudimo rinkos kritimas ir toliau palaipsniui mažėja. Bendrą augimą lėmė daugiau nei ketvirtadaliu šoktelėjusi ne gyvybės draudimo rinka. Didžiausios įtakos šios rinkos augimui turėjo kaip ir kiekvienais metais tokiu metu aktyviai atnaujinamos transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės draudimo sutartys. Taip pat sparčiau didėjo turto ir sveikatos draudimo apimtys“, – teigia Draudimo priežiūros komisijos pirmininkas Mindaugas Šalčius.

Ne gyvybės draudimo rinkoje per balandį pasirašyta įmokų už 101 mln. litų arba 25,6 proc. daugiau nei kovo mėnesį. Šios draudimo rinkos augimą lėmė transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės draudimas – balandį, lyginant su kovo mėnesiu, buvo pasirašyta 47,3 proc. daugiau TPVCAD įmokų.

Praeitą mėnesį gyvybės draudimo įmokų suma siekė 44,4 mln. litų ir, lyginant su kovo mėnesiu, sumažėjo 1,2 proc. Pasak Draudimo priežiūros komisijos pirmininko, balandį gyvybės draudimo rinka nežymiai sumažėjo, tačiau, lyginant keturių šių metų mėnesių rezultatus su atitinkamu laikotarpiu pernai, ji augo 13 proc.

Balandžio mėnesį draudėjams išmokėta 83,6 mln. litų išmokų, tai 7,2 proc. mažiau nei kovą. Pagal gyvybės draudimo sutartis išmokos siekė daugiau nei 18 mln. litų, ne gyvybės draudime išmokėta suma buvo 65,5 mln. litų.

Per šių metų sausio-balandžio mėnesius šalies draudimo rinkoje pasirašyta 508,9 mln. litų įmokų, t. y. 8,9 proc. mažiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu. Gyvybės draudimo rinkoje pasirašytos įmokos sudarė 168,6 mln. litų ir išaugo 13 proc., ne gyvybės draudime jos siekė 340,3 mln. litų ir buvo 16,8 proc. mažesnės.

Draudėjams iš viso išmokėta 327,8 mln. litų – 16,1 proc. mažiau nei per keturis pirmuosius 2009 metų mėnesius. Gyvybės draudime išmokų apimtys nukrito 25,1 proc. ir siekė daugiau nei 71 mln. litų, ne gyvybės draudime šis skaičius viršijo 256 mln. litų arba 13,2 proc. mažiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją