Nuo šiol "Audimas" į Estijos rinką skverbsis tiesiogiai - iki šiol joje penkerius metus prekiauta per didmeninės prekybos partnerius.

Per artimiausius trejus metus Estijoje "Audimas" numato atidaryti 4 savo ženklo parduotuves. Šiuo metu dvi Kauno bendrovės parduotuvės veikia Latvijoje, o iš viso Baltijos šalyse "Audimas" turi 15 firminių prekybos salonų.

"Pagal tolimesnę plėtros strategiją sieksime įtvirtinti "Audimo" prekės ženklą visose Baltijos šalyse. Planuojama, kad jau pavasarį Estijoje bus atidaryta ir antroji parduotuvė," - sakė "Audimo" pardavimų direktorius Arvydas Povilaitis.

Šiemet "Audimo" pardavimai Estijoje sieks apie 214 tūkst. litų, o 2004 metais juos numatoma išauginti beveik 4 kartus - iki 819 tūkst. litų. Pasak A. Povilaičio, "Audimas" yra visiškai pasirengęs Estijoje plėsti mažmeninės prekybos tinklą ir konkuruoti su kitais prekės ženklais.

Iš viso "Audimo" apyvarta per devynis šių metų mėnesius sudarė 52 mln. litų - buvo 15,3 proc. didesnė nei pernai sausio-rugsėjo mėnesiais (45,1 mln. litų). Šiemet minėtu metu drabužių su "Audimo" prekės ženklu pardavimai Lietuvoje ir Latvijoje išaugo 5,2 proc. iki 12,1 mln. litų (pernai buvo 11,5 mln. litų). Visas eksportas augo beveik 19 proc. - nuo 33,6 mln. iki 39,9 mln. litų.

"Audimo" eksportas sudaro apie du trečdalius bendrovės apyvartos - gaminiai dar tiekiami į Suomiją, Švediją, Daniją, Norvegiją, Vokietiją, Olandiją, Rusiją. Bendrovė yra sudariusi sutartis su tarptautinėmis sporto aprangos kompanijomis iš Vokietijos ir Didžiosios Britanijos. Be to, plečiant bendradarbiavimą su ilgamečiu partneriu "Nike", sudarytos sutartys dėl naujų produktų grupių plėtimo ir gamybos.

Planuojama, kad šiemet "Audimo" apyvarta sieks 70 mln. litų - bus dešimtadaliu didesnė nei 2002 metais (62,05 mln. litų), taip pat tikimasi didesnio pelno. Iš viso "Audimas" 2002 metais uždirbo 1,2 mln. litų ikimokestinio pelno, o per pirmąjį šių metų pusmetį jo buvo gauta 2,311 mln. litų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją