Profesinių sąjungų norai brangiai parduoti 59 procentus Vilniaus koncertų ir sporto rūmų akcijų paketo patyrė fiasko.

Šias akcijas valdantis Specialusis fondas veikiančioms ir besisteigiančioms profesinėms sąjungoms remti tarybos nutarimu už akcijas prašė beveik 11 milijonų litų, arba po 4 litus už vieną akciją.

Gali būti, kad profesinių sąjungų atstovų nustatyta kaina potencialiems pirkėjams būtų prįimtina, jei jie matytų galimybę rūmus paversti prekybos centru ar kitokia komercinės paskirties vieta. Tačiau Vilniaus miesto savivaldybė laikosi pozicijos, kad pastatas privalo išlaikyti ligšiolinę - sporto ir kultūros renginių vietos - paskirtį ir nesutiks, jog pastato paskirtis būtų keičiama. Norint pakeisti objekto paskirtį savivaldybės sutikimas yra būtinas.

"Savivaldybė pasinaudos visais legaliais būdais, kad Sporto rūmai nevirstų dar vienu prekybos centru", - LŽ sakė Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Teisės departamento direktorius Jovitas Elzbergas. Jo teigimu, tokia sostinės valdžios nuostata nereiškia, kad pati savivaldybė būtinai pirks Sporto rūmų akcijas.

"Galėtų ateiti ir privatus kapitalas. Mums svarbiausia, kad nebūtų keičiama Sporto rūmų paskirtis", - aiškino savivaldybės teisininkas.

LŽ žiniomis, savivaldybė, atsižvelgdama į didžiules bendrovės skolas ir pastato būklę, Sporto rūmų akcijų paketą vertintų ne daugiau nei 2,5 milijono litų.