Šį kartą į vienos uostamiesčio įdarbinimo agentūros pinkles įkliuvęs Andrius Miltenis sakė nežinantis, kaip kitaip atkeršyti tos agentūros darbuotojams, nes policijos pareigūnai sakė negalintys jam padėti, mat nematantys jokio kriminalo.

Nebesitikintis atgauti 50 litų žmogus viliasi, kad paviešinta jo istorija galbūt apsaugos kitus bedarbius, kurie dar tikisi susirasti darbą tokiose agentūrose.

Gražūs pažadai

A. Miltenis sakė susiviliojęs skelbimu laikraštyje, skelbiančiu, jog įdarbinimo agentūra be jokio mokesčio suranda darbą per 3 dienas. Apsilankęs nurodytu adresu, iš agentūros darbuotojų jis išgirdo, kad pagal jo specialybę tikrai yra darbų, už kuriuos žadama mokėti net 1,5 tūkst. litų.

Ši žinia žmogelį taip pradžiuginusi, jog jis kitą dieną atnešė ir sumokėjo agentūrai 50 litų mokestį bei pasirašė ant popieriaus lapo. Jis teigė net neperskaitęs, kas ten rašoma. Tik vėliau esą sužinojęs, kad tai buvusi sutartis.

"Iš tikrųjų, tą pačią dieną gavau net kelis adresus, kuriais galėjau kreiptis, kad gaučiau darbą. Labai apsidžiaugiau, tačiau vos nuėjau į pirmąją darbovietę, mano džiaugsmas pradėjo blėsti. Paaiškėjo, kad ten niekas jokių darbuotojų neieško ir į jokias agentūras nesikreipė. Toks pat atsakymas manęs laukė ir kitose agentūros pasiūlytose darbo vietose", - pasakojo A. Miltenis.

Nieko nebijo

Nukentėjusysis bandė teisybės ieškoti ir pačioje agentūroje, siekdamas atgauti bent 50 litų. A. Miltenis sakė jau nebeskaičiuojąs, kiek pravažinėjo vykdamas į nurodytas darbovietes ir kiek praskambino telefonu.

"Agentūros darbuotojos sureagavo šaltai - esą kur nori ten skųskis, mes nieko nebijome. O kai jas apkaltinau skelbiant klaidingą informaciją, atsakė, kad tai jų reikalas, kaip prisivilioti klientus", - piktinosi A. Miltenis, nusistatęs daugiau niekada gyvenime nepraverti nė vienos įdarbinimo agentūros durų.

Problemiškas klientas

Pašnekovo įvardytos agentūros savininkė Lina Žilytė teigė nematanti jokios savo kaltės ir pavadino A. Miltenį problemišku klientu.

Ji nesutiko, kad agentūra teikia klaidingą informaciją ir tikino pati kalbėjusi su tais darbdaviais, į kuriuos A. Miltenis kreipėsi. Jie esą sakę, jog šis klientas buvęs labai įnoringas, reikalavęs duoti jam darbo.

"Darbdaviai turi teisę rinktis. Jei mūsų klientas sumokėjo agentūrai 50 litų, tai dar nereiškia, kad pirmasis pasiūlytas darbdavys turi jį įdarbinti. Tegul kreipiasi, jei nori, ir į Aukščiausiąjį teismą, aš jam pinigų neatiduosiu", - kategoriškai pareiškė agentūros savininkė.

Niekas nekontroliuoja

"Vakarų eksprese" jau rašėme, kad Lietuvoje veikiančių įdarbinimo agentūrų veikla nėra licencijuojama, jų niekas nekontroliuoja, todėl šių įstaigų darbuotojai tuo naudojasi.

Tačiau Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovai teigia, jog taip ilgai nesitęs, nes Seimui jau yra pateikta ratifikuoti Tarptautinio įdarbinimo organizacijų konvencija, kur ir keliami konkretūs reikalavimai įdarbinimo agentūroms.