Didžiausios degalų kainos Lietuvoje buvo praėjusių metų birželio pradžioje, kai A95 rūšies benzinas kainavo 2,79 lito už litrą, A92 - 2,69 lito už litrą. Dyzeliniai degalai 2000 metais labiausiai buvo pabrangę lapkričio pabaigoje. Tuomet jie kainavo apie 2,40 lito už litrą.

Šios savaitės pradžioje benzino kainoms padidėjus 3-5 centais, antradienį populiariausias šalyje A95 benzinas Vilniuje ir kituose didžiuosiuose miestuose degalinėse "Shell Lietuva" bei "Lietuva Statoil" kainavo 2,74 lito. A92 benzino kaina šoktelėjo iki 2,69 lito už litrą.

"LUKoil" degalinėse A95 rūšies benzinas antradienį buvo parduodamas po 2,70 lito už litrą, o A92 - po 2,65 lito už litrą.

"Neste Lietuva", valdanti automatinių degalinių tinklą, A95 rūšies benziną šiandien Vilniuje pardavinėja po 2,68 lito už litrą, A92 - po 2,63 lito už litrą.

Dyzelinių degalų kaina degalinėse "Lietuva Statoil" bei "Shell Lietuva" buvo 1,99 lito už litrą, "LUKoil" degalinėse - 1,95 lito už litrą, "Neste Lietuva" degalinėse - 1,93 lito už litrą.

Bendrovės "Neste Lietuva" mažmeninės prekybos vadybininkas Audrius Miežis BNS sakė, kad kol kas pasaulinėje degalų rinkoje nėra jokių požymių, kad kainos greitai kristų.

"Vasaros pradžioje jau kuris laikas pastebimas pasaulinis degalų pabrangimas, ir tai atsiliepia Lietuvos degalų kainoms", - sakė A.Miežis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją