Patvirtindama savo ketinimus dėl LJL, įmonė pasirengusi perversti tris milijonus litų kaip garantinį užstatą.

„Suprasdami, kad užsitęsęs „Lietuvos jūrų laivininkystės“ privatizavimo konkursas nenaudingas nei valstybei, nei pačiai įmonei, o ypač jos smulkiesiems akcininkams, siekiame kiek įmanoma greičiau susitarti su Valstybės turto fondu“, – sakė „Unisea Shipping Group“, kuriai priklauso „Trident Marine Aps“, direktorius Jesper B.Nielsen.

Siūloma taikos sutartimi „Trident Marine Aps“ įsipareigoja pervesti tris milijonus litų į bet kurio Valstybės turto fondui priimtino banko sąskaitą kaip garantinį užstatą, kad „Trident Marine Aps“ vykdys savo įsipareigojimus. Vilniaus apygardos teismui patvirtinus taikos sutartį, ši suma būtų pervesta per penkias dienas ir vėliau panaudota LJL akcijoms apmokėti.

Pasak „Trident Marine Aps“ atstovo Lietuvoje, advokato Irmanto Norkaus, sudarius taikos sutartį su Valstybės turto fondu, viešas LJL privatizavimo konkursas būtų toliau tęsiamas ir svarstomos visų konkurso dalyvių, tarp jų ir „Trident Marine Aps“, paraiškos. „Trident Marine Aps“ tapus privatizavimo konkurso nugalėtoja, per 5 dienas po akcijų pirkimo sutarties pasirašymo bendrovė įsipareigoja VTF sumokėti visą „Lietuvos jūrų laivininkystės“ akcijų kainą.

I.Norkaus teigimu, taikos sutartimi Danijos įmonė siekia taikiai išspręsti užsitęsusias LJL privatizacijos problemas. „Nematome jokių realių priežasčių, dėl kurių valstybė atsisakytų gauti didžiausią kainą, todėl tikimės, kad Valstybės turto fondas sutiks pasirašyti taikos sutartį, juo labiau, kad šiemet Fondas ir taip nesurinko planuotų lėšų“, – sakė I.Norkus.

Šių metų lapkričio 26 dieną įvyks parengiamasis Vilniaus apygardos teismo posėdis, kuriame bus sprendžiama, ar pakanka medžiagos, kad teismas galėtų pradėti nagrinėti VTF ir „Trident Marine Aps“ bylą. Po jo ne vėliau kaip per 14 dienų turėtų įvykti pirmasis teismo posėdis, kuriame byla būtų nagrinėjama iš esmės.

Šiemet savo veiklos dešimtmetį švenčianti Danijos įmonių grupė „Unisea Shipping Group“, kuriai priklauso „Trident Marine Aps“, vysto savo veiklą daugelyje laivininkystės verslo sričių. Grupės klientai yra tokios kompanijos kaip „Lukoil Arctic Tankers“, „Luktrans Shipping Company“, „Limarko Shipping and Transport“, „D/S Torm“, „Volgotankers“, Lietuvos bei Latvijos laivininkystės kompanijos. Nuo 1996 metų „Unisea Shipping Group“ priklauso ir didžiausiai pasaulyje laivininkystės kompanijų asociacijai BIMCO („The Baltic and International Maritime Conference“).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją