Kaip nurodo leidinys, bendrovės valdybos pirmininko duktė Tatjana Dedikova, valdybos pirmininko pirmojo pavaduotojo Viačeslavo Šeremeto duktė Jelena Šeremeta ir buvusio premjero sūnus Vitalijus Černomyrdinas 1998 metų lapkričio 2 dieną drauge su kitais vadovų giminaičiais už 40,5 rublių įsigijo Maskvos bendrovę "Chorchat".

Laikraštis teigia, kad turi pirkimo sutarčių kopijas, kurias įregistravo Maskvos Registravimo rūmai. "Chorchat", laikraščio žiniomis, per savo dukterinę struktūrą "Interprokom" kontroliuoja 10 proc. Budapešto kompanijos "Panrusgaz". Pastaroji Rusijos ir Vendrijos bendroji įmonė iki 2015 metų importuos į Vengriją dujas ir jos apyvarta gali pasiekti 23 mlrd. dolerių.

Be to, Vokietijos laikraščio duomenimis, "Interprokomui" priklauso 5 proc. "Gaztelekomo", "Gazprom" dukterinės įmonės, kuri tiesė optinio pluošto kabelį palei dujotiekius į Europą ir Turkiją.

"Gazprom" vadovų dukterys ir Vitalijus Černomyrdinas su kitais kompanijai artimais žmonėmis taip pat už 940 markių (428 dolerių ) nusipirko "Intergazkomplekt", kuri tiekia įrenginius "Gazpromui", rašo "Frankfurter Rundschau".

Laikraštis taip pat praneša apie abejotinus "Gazpromo" banko sandorius. Kaip rašoma straipsnyje, "Gazprombank", vadovaujamas akcinės bendrovės valdybos nario Viktoro Tarasovo, pardavė tris ketvirtadalius priklausančius šiai finansų struktūrai Budapešto "Visuotinio vertybių apyvartos banko" (Altalanos Ertekforgalmi Bank) šio banko direktoriui ir nežinomoms holdingo kompanijoms Singapūre, Vengrijoje ir Virdžinijos salose. Be to, laikraščio duomenimis, vien 2000 metais per banką perėjo 2,3 mln. dolerių už dujų tiekimą į Vidurio ir Rytų Europą.

"Gazprom" vadovai ir V.Černomyrdinas laikraščiui "Frankfurter Rundschau" atsisakė komentuoti šiuos sandorius, pažymima straipsnyje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją