Seimo narys V. Bacevičius teigia, kad nustačius lengvatinį PVM tarifą turizmo ir viešbučių paslaugoms, t.y. jį sumažinus iki 9 proc., atsirastų galimybė lygiaverčiai konkuruoti su kaimyninėmis valstybėmis paslaugų, turizmo verslo sektoriuose. Lietuvos verslo subjektai, teikiantys projekte nustatytas paslaugas galėtų sumažinti paslaugų teikimo kaštus, atpiginti paslaugas ir lygiomis sąlygomis konkuruoti su kaimyninių valstybių verslo subjektais pritraukiant turistus.

Anot Seimo narių A.Endzino ir P.Žeimio įstatymo įgyvendinimas pareikalaus nedaug valstybės biudžeto lėšų, nes PVM lengvata būtų įteisinta su atitinkamu įsigaliojimo terminu, o išaugęs vartojimas padengs ir viršys galimą PVM surinkimo sumažėjimą. Seimo nariai yra įsitikinę, kad lengvatinio PVM tarifo įvedimas viešbučių ir maitinimo paslaugoms sudarytų sąlygas užsienio šalių turizmo kompanijoms grįžti į Lietuvos rinką.

Seimo narys Petras Auštrevičius taipgi pastebi, kad sumažinus PVM tarifą akivaizdžiai padidėtų turizmo srautai, suaktyvėtų investicijos, nes 2003 m. kai PVM tarifas buvo sumažintas iki 5 procentų, vien tik Vilniuje atsidarė 13 naujų viešbučių. Lietuvos pavyzdžiu pasekė ir kitos Baltijos šalys – Estija, Latvija. Visas pasaulis mus traktuoja kaip vieną Baltijos šalių regioną, taigi labai svarbu Lietuvai turėti vienodas verslo sąlygas.

V.Bacevičius mano, kad Vyriausybė galėtų inicijuoti derybas su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, kad viešbučiai bei restoranai sukurs papildomų darbo vietų.

Nuo 2009 m. sausio įsigaliojo PVM įstatymo pataisos, kuriomis apgyvendinimo paslaugoms PVM tarifas pakeltas nuo 5 iki 19, o vėliau iki 21 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją