Greičiausiai, Latvijai teks mokėti apie 2,75 proc. daugiau, nei trijų mėnesių Europos tarpbankinio kredito norma, teigiama „Bloomberg News“ gautame dokumente, kurį patvirtino Švedijos finansų ministerijos pareigūnas. Pareigūnas pageidavo likti anonimu, nes šios sutarties detalės kol kas nėra paviešintos.

2008 m. pabaigoje Latvija kreipėsi į kelias institucijas, įskaitant Europos komisiją, Tarptautinį valiutos fondą ir kaimynines Šiaurės Europos šalis, prašydama 7,5 mlrd. eurų paskolos, kai gilėjant kreditų krizei valstybė perėmė antrą pagal dydį šalies banką. Šie pinigai padėjo išlaikyti latą susietą su euru ir sumažinti Švedijos bankų „Swedbank“ ir SEB – didžiausių bankų Baltijos regione – nuostolius dėl blogų kreditų.

Švedijos paskola yra indėlis į bendrą 1,9 mlrd. eurų (6,5 mlrd. Lt) Šiaurės Europos šalių kredito fondą, kuriam taip pat skiria pinigų Danija, Norvegija, Suomija ir Estija.

Šiaurės Europos šalių indėlis yra antras pagal dydį parama Latvijai. ES šiai Baltijos valstybei paskolino 3,1 mlrd. eurų (10,7 mlrd. Lt), o TVF – 1,7 mlrd. eurų (5,8 mlrd. Lt).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją