"Mažeikių naftos" rinkodaros direktoriaus pavaduotojas rinkotyrai Stasys Ilakis BNS sakė, kad pasaulinėse rinkose jau pastebima benzino pigimo tendencija. "Mažeikių nafta" didmeninės benzino kainos kol kas nemažino, tačiau šią savaitę prognozuojamas didmeninių kainų kritimas.

"Degalų kainų kilimo, manome, artimiausiu metu jau nebeturėtų būti", - sakė S.Ilakis.

Anot jo, " Mažeikių nafta" didmenines degalų kainas pradėjo kelti kovo pabaigoje.

Bendrovės parduodamo benzino didmeninė kaina nuo to laiko padidėjo 16,5 proc. o dyzelinių degalų - 2,2 procento.

"Mažeikių nafta", kovo 27 dieną toną A95 rūšies benzino pardavinėjusi po 2,847 tūkst. litų, šiandien jį parduoda po 3,317 tūkst. litų už toną.

Dyzelinių degalų tona kovo 27 dieną buvo pardavinėjama po 1,954 tūkst. litų, o šiandien - po 1,997 tūkst. litų už toną. Šios rūšies degalai pastarąją savaitę pigo.

Vakar populiariausio šalyje A95 benzino kaina Vilniuje ir kituose didžiuosiuose šalies miestuose "Shell Lietuva" bei "Lietuva Statoil" degalinėse pakilo iki 2,67 lito už litrą. A92 benzino kaina šoktelėjo iki 2,64 lito už litrą.

"Neste Lietuva", valdanti automatinių degalinių tinklą, A95 rūšies benziną nuo vakar Vilniuje pardavinėja po 2,61 lito už litrą, A92 - po 2,58 lito už litrą.

Dyzelinių degalų kaina šį kartą liko nepakitusi. Degalinėse "Lietuva Statoil" ir "Shell Lietuva" jie kainavo 1,99 lito už litrą, "Neste Lietuva" degalinėse - 1,93 lito už litrą.

Konkurencijos tarybos Pramonės skyriaus viršininkas Arvydas Mačiokas BNS sakė, kad Lietuvos degalų rinka stebima jau gana seniai, nuolat renkami duomenys ir faktai, tačiau kovo mėnesio tyrimas jau baigtas. Nustatyta daug naujų faktų, kurie kaupiami toliau.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją