"Gavęs šį kreditorių komiteto sutikimą Valstybės turto fondas nedelsiant pradės "Alytaus tekstilės" akcijų išpirkimo iš "Asean Interests Limited" sutarties patvirtinimo procedūras", - pirmadienį sakė iš Honkongo grįžęs VTF Privatizavimo direktorius Antanas Malikėnas.

VTF atstovai, praėjusią savaitę lankęsi Honkonge, susitiko su "Asean Interests Limited" bendrovės likvidatoriumi ir teisininkais, kuruojančiais šios bendrovės bankrotą. Pasak A. Malikėno, tai buvo konstruktyvus ir dalykiškas pasikeitimas informacija bei nuomonėmis.

Bankrutavusios "Asean Interests Limited" bendrovės likvidatore yra verslo paslaugų kompanija "PricewaterhouseCoopers". Tiesioginių susitikimų Honkonge prireikė ne dėl mūsų šalies derybininkų kaltės užsitęsus deryboms dėl galimybės Lietuvai atpirkti "Alytaus tekstilės" akcijų paketą ir pradėti Alytaus medvilnės perdirbimo įmonės gaivinimo veiksmus.

"Asean Interests Limited" privatizuotas "Alytaus tekstilės" akcijų paketas turėtų būti nupirktas ne brangiau kaip už 1 mln. litų, - Seimas dėl to yra priėmęs specialų įstatymą.

Privatizuodama "Alytaus tekstilę", Honkongo kompanija žadėjo į ją per penkerius metus investuoti 240 mln. litų ir išsaugoti 3,5 tūkst. darbo vietų. Su akcininke iš Honkongo nepavykus susitarti dėl privatizavimo sutarties pakeitimų, Vilniaus apygardos teisme jai buvo iškelta byla dėl įsipareigojimų nevykdymo. Iš viso Alytaus įmonės skolos sudaro apie 60 mln. litų.

Įstatinis "Alytaus tekstilės" kapitalas - 85,744 mln. litų, joje dirba per 2 tūkst. žmonių. Praėjusius metus didžiausia Alytuje šilumos, vandens vartotoja baigė su 8,865 mln. litų nuostoliu, šie metai jai taip pat greičiausiai bus nuostolingi.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją