Per I šių metų ketvirtį kredito įstaigoms suteiktos 126 garantijos už smulkiojo ir vidutinio verslo (SVV) įmonių paskolas. Garantuotų paskolų suma siekė 35,3 mln. Lt, o garantijų suma – 26,7 mln. Lt.

Vidutinė paskola, kaip ir 2009 m., buvo kiek mažesnė nei ankstesniais metais ir siekė 280 130 Lt, o vidutinė garantijų suma – 211 532 Lt. Vidutiniškai SVV subjektai skolinosi 3,7 metų laikotarpiui, vidutinė garantijų trukmė atitinkamai buvo 2,9 metų.

73 proc. garantijų suteikta įmonėms, veikiančioms daugiau nei 5 metus, naujai įsteigtoms įmonėms, veikiančioms iki 1-erių metų, teko 9,5 proc. garantijų.

I šių metų ketvirtį aktyviausiai iš bankų paskolas su INVEGA garantija ėmė Vilniaus, Kauno ir Šiaulių apskričių verslininkai. Pasyviausiai valstybės pagalba, teikiama garantijų forma, beje, kaip ir pernai, naudojosi Tauragės apskrities SVV subjektai.

INVEGA teikia iki 80 proc. garantijas kredito įstaigoms už smulkiųjų ir vidutinių verslininkų imamas paskolas. Garantuotas paskolas gali gauti įmonės, kuriose darbuojasi iki 250 darbuotojų, ir fiziniai asmenys, užsiimantys verslu (individualia veikla, turintys verslo liudijimą); maksimalus garantijos dydis – 5 mln. Lt. SVV subjektams, gavusiems paskolą su INVEGA garantija, kompensuojama 50 proc. paskolų palūkanų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją