Verslininkams lieka guostis, kad Latvijos sostinėje Rygoje, į kurią „AirBaltic“ skraido gerokai dažniau nei kiti lėktuvai – į Lietuvą, padėtis prastesnė.

Praėjusiais metais, nekilnojamojo turto kompanijos „Colliers International“ duomenimis, Talino viešbučių užimtumas siekė 45 proc., o Rygos – tik 38 proc. Į Latviją atvykusių turistų skaičius per metus, palyginti su 2008-aisiais, sumažėjo 30 proc.

Bendrovės „Centrum Hotels“ direktoriaus pavaduotojas Artūras Vainora aiškino, kad mažas viešbučių užimtumas Latvijoje susidarė ne tik dėl turistų trūkumo.

„Prasidėjus nekilnojamojo turto bumui Rygoje atsirado daugybė naujų viešbučių. Kitą savaitę bus atidarytas dar vienas. Kadangi pasiūla – didelė, užimtumas atrodo mažas“, – aiškino viešbučių verslo specialistas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją