Gaminių įvežimas buvo apribotas nuo vasario 20 d. Tuomet „Vičiūnų“ įmonių grupės valdybos pirmininkas Visvaldas Matijošaitis portalui vz.lt teigė, kad eksportas turėtų būti atnaujintas per savaitę. Esą „pretenzijos ne dėl gamybos ar technologijos pažeidimų, o tiesiog biurokratiniai formalumai“,

Apribojimas šioms įmonėms buvo įvestas vadovaujantis 2009 gruodžio 1-9 d. Rusijos inspektorių atliktų patikrinimų rezultatų išvadomis. Iki balandžio 12 dienos Lietuvoje leidimus eksportuoti į kaimyninę šalį turėjo 13 žuvų gaudymo, auginimo ar perdirbimo įmonių.

Sprendimas priimtas po to, kai Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pateikė papildomas garantijas dėl eksportui skirtos produkcijos atitikimo Rusijos reikalavimams bei įmonėms ištaisius nurodytus trūkumus, teigiama tarnybos pranešime.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją