„Aš šiandien nedrįsčiau skatinti arba žadėti, kad bus nurašytos tos skolos. Įstatymus privalo vykdyti visi ir jie galioja visiems Lietuvos piliečiams. Nes aš galvoju visų pirma apie tuos, kurie įstatymus vykdo sąžiningai, kurie yra apsidraudę ir dalyvauja toje visuotinėje solidarumo sistemoje ir tuo būdu pasirūpina ne tik savimi, bet ir artimaisiais bei kitais visuomenės nariais“, - ketvirtadienį Vyriausybės valandos metu Seime sakė R. Šukys.

Pasak ministro, galima kalbėti tik apie įsiskolinimų mokėjimo išdėliojimą ilgesniam laikui arba atidėjimą, tačiau esą tai bus politinis apsisprendimas, kuris bus priimtas po to, kai savo siūlymus pateiks specialiai šiam tikslui suburta darbo grupė.

„Galimi įvairūs variantai, aš jų nenorėčiau įvardinti, nes tai būtų mano asmeninė nuomonė. Galbūt reikėtų kalbėti apie išdėliojimą arba atidėjimą pareigos susimokėti priskaičiuotas sumas, tik reikia apsispręsti, kuriam terminui, ir kaip pasielgti po to, tam terminui pasibaigus, jei asmuo vis dėlto nesusimokės“, - teigė ministras.

DELFI primena, kad prasidėjus pajamų deklaravimui dalis gyventojų pamatė, kad valstybei jie liko skolingi PSD, arba 864 Lt už praėjusius metus.

Po 72 Lt už PSD kiekvieną mėnesį reikia sumokėti tiems gyventojams, kurie niekur nebuvo drausti sveikatos draudimu, pavyzdžiui, Darbo biržoje nesiregistravę bedarbiai, savo išvykimo nedeklaravę emigrantai arba ne Europos Sąjungos šalyse mokęsi ir savo išvykimo nedeklaravęs studentai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)