Lietuvoje jau yra tūkstančiai ir tokių, kurie legaliai dirbdami nė nežino, kad darbdavys ne tik vėluoja jiems algas išmokėti, bet kai jas išmoka, neperveda už juos privalomų mokesčių valstybei.

Tuo neseniai įsitikino viena dienraščio skaitytoja. Ji kreipėsi į „Sodrą" dėl išmokų už vaikus, tačiau staiga sužinojo, kad nuo šių metų pradžios darbdavys už ją nebemoka nei privalomojo sveikatos draudimo (PSD), nei valstybinio socialinio draudimo įmokų. Nors moteris vėluojantį atlyginimą gauna ir yra įsitikinusi, kad dirba legaliai. Skaitytoja piktinosi, kad jos uždirbtą atlyginimo dalį darbdavys ne sumoka valstybei už jos socialines garantijas, o pasilieka sau.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas dienraščiui sakė, jeigu darbdavys už žmogų privalomų mokesčių nemoka, pačiam darbuotojui nereikia to daryti ir nėra ko bijoti - jis vis tiek yra socialiai apdraustas. O jeigu toks darbdavys pagaliau žlugs ir mokesčių skolos niekada valstybei nesumokės, nes bankrutavo, jo skolas už socialines garantijas sumokės Garantinis fondas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)