„Aš tikiu, kad taip, bus kai kurių sprendimų. Manau, kad ir žmonėms bus patogiau, bet kartu ir pačiai sistemai mes turime rasti tokius sprendimus, kad solidarumo principu paremta sistema būtų naudojamasi solidariai. (...) Yra dalykų, kurie išaiškėjo, į kuriuos mes žiūrime labai atidžiai. Tai aptarsime antradienio pasitarime ir, manau, kad rasime pačius tinkamiausius sprendimus“, – penktadienį žurnalistams sakė A. Kubilius.

Apie tai, kad šią problemą ketinama svarstyti Vyriausybėje pripažino ir susisiekimo ministras Eligjus Masiulis.

„Tai tikrai yra klausimas, reikalaujantis specialaus aptarimo ir susidariusi situacija kelia įtampą visuomenėje“, – sakė ministras.

Įstatymas lieka galioti

Penktadienį sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys su Finansų ministerijos atstovais surengė pasitarimą dėl PSD. Ministro patarėjas Remigijus Bielinskas DELFI sakė, kad susitikime sutarta, kad dabartinis Sveikatos draudimo įstatymas liks galioti, tačiau speciali komisija teiks siūlymus, kaip jį galima būtų patobulinti ateityje.

„Buvo apsispręsta, kad dabar galiojantis įstatymas lieka galioti, tačiau speciali tarpžinybinė komisija, kurią ketinama sudaryti kitą savaitę, turėtų apsispręsti dėl visų įmanomų pakeitimų ir kaip tobulinti, gerinti sistemą. Jos pasiūlymai guls į įstatymus, kurie galiotų ateityje. Jeigu bus kažkokie pakeitimai, atgaline data jie nebus taikomi“, – sakė jis.

Prievolė savarankiškai per mėnesį sumokėti 72 Lt PSD atsiranda tuomet, kai gyventojas niekur nesimoko, niekur nedirba, tačiau yra nesiregistravęs darbo biržoje ir nepriklauso grupei gyventojų, kurie yra draudžiami valstybės lėšomis.

Valstybės institucijos neatskleidžia tikslių skaičių, kiek yra gyventojų, kuriems priskaičiuota sumokėti PSD.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją