"VTF atstovai pradėjo darbo vizitą Honkonge ir susitiko su "Asean Interests Limited" likvidatoriais. Tikimės, kad papildomos informacijos apie derybų rezultatus galėsime pateikti kitos savaitės pradžioje, kuomet mūsų atstovai bus grįžę į Lietuvą", - Eltai sakė VTF Rinkodaros skyriaus vadovė Jolanta Varapnickaitė - Mažylienė.

Ne per tarpininkus, o tiesiogiai su PwC atstovais Honkonge VTF pareigūnai nuskrido kalbėtis tikėdamiesi pasiekti lūžį ne dėl mūsų šalies derybininkų kaltės užsitęsus deryboms dėl galimybės Lietuvai atpirkti "Alytaus tekstilės" akcijų paketą. VTF siekia kuo operatyviau nupirkti iš įsipareigojimų nevykdžiusios, dabar ir bankrutavusios investuotojos Alytaus medvilnės perdirbimo įmonės akcijas, kad būtų galima kuo greičiau pradėti sunkioje finansinėje padėtyje atsidūrusios bendrovės gelbėjimą.

Lietuvoje derybos dėl "Alytaus tekstilės" akcijų stringa, nes investuotojų pusė nėra pateikusi visų reikalingų dokumentų ir įgaliojimų, neoficialiais duomenimis, kai kuriais klausimais yra užėmusi gana ultimatyvias pozicijas.

"Asean Interests Limited" privatizuotas "Alytaus tekstilės" akcijų paketas turėtų būti nupirktas ne brangiau kaip už 1 mln. litų, - Seimas dėl to yra priėmęs specialų įstatymą. Iš viso Alytaus įmonės skolos sudaro apie 60 mln. litų.

Privatizuodama "Alytaus tekstilę", Honkongo kompanija žadėjo į ją per penkerius metus investuoti 240 mln. litų ir išsaugoti 3,5 tūkst. darbo vietų. Su akcininke iš Honkongo nepavykus susitarti dėl privatizavimo sutarties pakeitimų, Vilniaus apygardos teisme jai buvo iškelta byla dėl įsipareigojimų nevykdymo.

Įstatinis "Alytaus tekstilės" kapitalas yra 85,744 mln. litų, joje dirba per 2 tūkst. žmonių. Praėjusius metus didžiausia Alytuje šilumos, vandens vartotoja baigė su 8,865 mln. litų nuostoliu, šie metai jai taip pat greičiausiai bus nuostolingi.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją