„Tai privalo padaryti ir Lietuva. Ir kuo greičiau. Užsieniečiai juk į Latviją, Lietuvą ir Estiją žvelgia kaip į vieną regioną, vyksta lankyti trijų, o ne vienos šalies. Tad jei iškris nors vienas žaidėjas, pralaimės visi“, – kalbėdamas su „Lietuvos rytu“ argumentus vardijo Latvijos viešbučių ir turizmo asociacijos prezidentas Janis Naglis.

J.Naglis įsitikinęs, kad daugiau nei perpus – nuo 21 iki 10 proc. – sumažintas PVM viešbučiams padės atkurti prieš metus Latvijoje buvusį turizmo darbuotojų skaičių ar net jį padidinti. Kaimyninės valstybės atstovas mano, kad lengvata turizmui padės išbristi iš finansinių bėdų.

„Džiaugiuosi, kad latviai, turėdami didelių įsipareigojimų TVF, sugebėjo priimti tokį sprendimą“, – sakė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos viceprezidentas ir „Centrum“ viešbučių tinklo generalinio direktoriaus pavaduotojas Artūras Vainora.

Jis apgailestavo, kad Lietuva kaimynų grumtynėse dėl turistų akivaizdžiai pralaimės.

* * *

PVM viešbučiams: Lietuva 21 proc., Latvija 10 proc., Estija 9 proc.,
Lenkija 7 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją