“Pratęsti PVM tarifą šilumos energijai siūlome atsižvelgdami į daugumos vilniečių finansinę padėtį, kuri atspindi ir visos šalies gyventojų finansines galimybes”, - išplatintame pranešime spaudai teigia Vilniaus daugiabučių namų savininkų bendrijų asociacijos prezidentas J. Ūselis. Panaikinus 9 proc. PVM tarifą šilumai, tokia pat suma šoktelėtų ir kasmėnesinė už būstą mokamų mokesčių našta.

Lietuvos laisvosios rinkos instituto tyrimo duomenimis, net 85,8 proc. Lietuvos šeimų per mėnesį būsto išlaikymui yra priversti skirti apie 350 litų.

LŠTA prezidento Vytauto Stasiūno teigimu, 2002 metais dėl nemokumo šalies gyventojų skolos šilumos tiekėjams siekė net 150 mln. litų. “Nutraukus PVM lengvatos šilumai galiojimą, kiltų ne tik gyventojų įsiskolinimai šilumos tiekėjams, bet ir valstybinės subsidijos mažas pajamas gaunančioms šeimoms”, - sakė V. Stasiūnas.

Šiuo metu Lietuvoje centralizuotai yra tiekiama apie 70 proc. šilumos, centralizuotos šilumos tiekimo sistemos yra įrengtos visuose šalies miestuose ir daugelyje gyvenviečių. Didžiuosiuose miestuose centralizuotai tiekiamą šilumą naudoja apie 90 proc. gyventojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją