Kaip praneša karjeros portalas „eFinancialcareers”, ilgus metus pasaulio finansų sostine tituluojamas Londonas per pastarąjį pusmetį prarado vienvaldės lyderės poziciją ir turi pirmą vietą dalintis su Niujorku. Londono konkurencingumą sumažino padidėjusi mokesčių našta.

Trečioje, ketvirtoje, penktoje ir devintoje vietose rikiuojasi Azijos metropoliai Honkongas, Singapūras, Tokijas ir Šendženas. Į dešimtą vietą pakilo Australijos Sidnėjus, į šeštą - Čikaga.

Tuo tarpu iš kontinentinės Europos į dešimtuką patekti sugebėjo tik du Šveicarijos miestai: Ciurichas ir Ženeva, užimdami septintą ir aštuntą vietas. Paryžius, euro sostine vadinamas Frankfurtas, o taip pat Milanas, Viena į dešimtuką nepateko.

Indeksą skaičiuoja konsultacijų bendrovė „Z/Yen” ir Londono miestas. Miestai vertinami remiantis tokiais kriterijais kaip infrastruktūra, personalas, nuomos kainos ir t.t.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją