"Per trečiąjį šių metų ketvirtį jau galėsime rangovams parengti konkrečias sutartis, susijusias su viešbučio rekonstrukcija. Pirmuosius rekonstrukcijos darbus numatoma pradėti ketvirtąjį ketvirtį", -antradienį spaudos konferencijoje sakė "Linstow International" projekto direktorius Tore Bjorke (Torė Bjorkė).

Antradienį buvo pranešta, kad viešbučio rekonstrukcija bus vykdoma pagal Švedijos architektų kompanijos "FFNS Architects", priklausančios "Sweco" grupei, parengtą architektūros ir dizaino pasiūlymą. Ji buvo išrinkta iš šešių Baltijos bei kitų valstybių architektų bendrovių, pateikusių pasiūlymus.

"Architektūrinio sprendimo atrinkimas - tai pirmasis "Lietuvos" rekonstrukcijos etapas. Tikimės, kad atnaujinta "Lietuva" vėl taps prestižiniu ir populiariu Vilniaus viešbučiu", - sakė T.Bjorke.

Viešbučio rekonstrukcijos darbus prižiūrės inžinerines konsultacijas teikiančios įmonės - Lietuvos bendrovė "COWI Baltic" ir Norvegijos bendrovė "Norplan", priklausančios Danijos "COWI" grupei.

Pasak "COWI Baltic" direktoriaus pavaduotojo Almanto Stankūno, rangovai dalyvauti viešbučio rekonstrukcijos konkurse bus kviečiami jau šio mėnesio pabaigoje - birželio pradžioje, o atrinkti - rugsėjo mėnesį.

Kol kas numatyta rekonstruojant viešbutį išvengti visiško jo uždarymo, nebent žiemos sezonu. Kada viešbutis bus galutinai atnaujintas, neskelbiama, kaip ir konkretus investicijų į jį dydis.

T.Bjorke teigimu, investicijos į "Linstow" valdomo Latvijos viešbučio "Latvia", kurį numatoma atidaryti šių metų birželio pabaigoje, atnaujinimą siekė apie 19 mln. JAV dolerių (76 mln. litų), panašios investicijos gali būti ir į "Lietuvą".

Didžiausio Lietuvoje viešbučio plotas - 30 tūkst. kvadratinių metrų. Po rekonstrukcijos jis atitiks trijų žvaigždučių tarptautinį lygį. Atnaujinta "Lietuva" verslo klientams ir turistams siūlys modernius kambarius, daug naujų paslaugų konferencijoms ir laisvalaikiui.

Po rekonstrukcijos viešbutis vadinsis "Reval Hotel Lietuva", o jo administratorius bus didžiausias Baltijos šalyse viešbučių operatorius "Reval Hotel Group".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją