Tuo tarpu "Pensijos link" skaičiuoklės kūrėjai tikina, jog pasiūlę savo skaičiuoklę jie neketino diskredituoti ar sumenkinti nė vienos valstybinės institucijos.

"Alternatyvi skaičiuoklė buvo kuriama, kad vartotojams būtų patogiau, siekiant parodyti dalyvavimo reformoje naudą ir riziką bei padėti suprasti pensijų fondų skirtumus. Tuo tarpu oficialioji skaičiuoklė ne tik nevisiškai atlieka tiesioginę savo funkciją - leisti vartotojui palyginti įvairių pensijų kaupimo bendrovių pasiūlymus, tačiau dar ir pateikia skaičiavimų rezultatus, kurie, dalies ekspertų manymu, yra abejotini ir gali būti klaidinantys", - teigia skaičiuoklės kūrėjos UAB "Balto link sprendimai" konsultantas Robertas Šaltis.

Ekspertai sako nesuprantantys, kodėl remiantis oficialios skaičiuoklės rezultatais 40 metų amžiaus neperkopusioms moterims, kurių darbo užmokestis nesiekia penkių tūkstančių litų, neverta dalyvauti reformoje. Skaičiuoklė "Pensijos link" parodo visai kitokius rezultatus, kurie, jos kūrėjų įsitikinimu, atspindi realią padėtį.

"Turint galvoje šiuos nesutapimus, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pozicija iš tiesų stebina. Užsipuolami geriau padirbėjusieji ir sukūrusieji akivaizdžiai pranašesnį produktą. Tai primena tarybinius darbo metodus - užuot pasistengus pasitaisyti patiems, niekinamas ir peikiamas kitų darbas. O kalbant apie oficialiąją skaičiuoklę, gali būti, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerija jai sukurti tiesiog pasirinko netinkamą rangovą, kuris savo darbą atliko skubotai ir gana atmestinai. Kita vertus, geriau pasitaisyti vėliau negu niekada. Dar rugpjūčio mėnesį ministerijai buvo siūloma nemokama pagalba kuriant skaičiuoklę, tačiau jos buvo atsisakyta", - primena Robertas Šaltis.

Jau pirmąją dieną po skaičiuoklės "Pensijos link" pasirodymo ją aplankė daugiau kaip dešimt tūkstančių interneto vartotojų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją