Pabandykite prisiminti: ar pastaruoju metu kuriame nors Lietuvos turguje matėte užrašą "lenkiška kiauliena"? Garantuojame, kad ne. Prekeiviai, žiūrėdami pačiomis sąžiningiausiomis akimis, iki užkimimo tvirtina, kad siūloma kiaulaitė dar vakar lakstė jų ūkio aptvare. Todėl ir mėsa „labai šviežia, labai skani, labai lietuviška". Būtent tokia, kokios į turgų pastaruoju metu suka dažnas miestietis.

O dabar - oficiali informacija. Pagal ją, Lietuvoje pagaminama ar iš kitų šalių įsivežama 28 kilogramai kiaulienos vienam gyventojui per metus. Kita oficiali informacija: Statistikos departamentas skelbia, kad vienas Lietuvos gyventojas per metus suvartoja 48 kilogramus kiaulienos.

Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijos (LMPA) direktorius Gintautas Kniukšta tvirtina –kiauliena atsiranda iš kaimynų kraštų, dažniausiai - iš Lenkijos.

Tuo metu Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) tvirtina, kad kontrabandinė mėsa į Lietuvą apskritai nepatenka - ji esą sulaikoma muitininkų. Turguose, pasak specialistų, kartais prekiaujama klaidinančiai paženklinta mėsa, bet ji būna išimama iš prekybos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją