"Ją privatizuoti nelabai galima, nes yra apribojimas dėl nuosavybės perleidimo pagal įrangos įsigijimo sutartį. Mes galėtume privatizuoti gamyklą be įrangos. Apsisprendėme, kad tai bus arba įmonės nuoma, arba koncesija", - BNS sakė ūkio viceministras Arnoldas Burkovskis.

Jo teigimu, kol kas tai tėra Ūkio ministerijos pozicija, iki kitos savaitės pabaigos laukiama ir kitų institucijų nuomonių.

Ūkio ministerija valdo 100 proc. Giraitės ginkluotės gamyklos akcijų. Nominali gamyklos akcijų vertė - 21,5 mln. litų.

Ūkio ministerija pernai iš Ginklų fondo perėmė 100 proc. Giraitės ginkluotės gamyklos akcijų bei įmonės elektros pastotę. Tokiam siūlymui Vyriausybė pritarė 2009 metų liepą.

2009 metų gegužę premjeras Andrius Kubilius teigė manantis, kad reikia ieškoti įmonės investuotojo, atitinkančio NATO ir europinius standartus.

Giraitės ginkluotės gamyklos privatizavimo galimybė anksčiau buvo svarstoma ne vienerius metus, bet procesas iki šiol strigo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją