Įdarbinimo agentūra „OSR Recruitment“ anksčiau šią savaitę elektroniniu paštu išplatino kompanijos „Forza AW“ skelbimą, kuriame nurodoma, kad į jos įmonę Anglijos rytuose bus priimami tik lenkų kalbą mokantys darbuotojai.

Didžiosios Britanijos vyriausybės Lygių teisių biuro atstovas šeštadienį sakė, kad toks reikalavimas veikiausiai yra neteisėtas, nes pagal šalyje galiojančius įstatymus darbuotojai neprivalo mokėti kokios nors kalbos, jeigu ji nėra būtina jų darbe.

„Forza AW“, kuri yra populiaraus britų prekybos centrų tinklo „Asda“ pagrindinė mėsos gaminių tiekėja, argumentavo iškėlusi tokią sąlygą, nes jos įmonėje higienos ir saugumo mokymai vyksta tik lenkų kalba.

Kai šiuo atveju susidomėjo žurnalistai, įmonė pakeitė toną, aiškindama, kad lenkų kalba nėra privaloma, tačiau jos mokėjimas laikomas privalumu.

Šeštadienio vakarą „Forza AW“ atstovai pareiškė, kad tas kontroversiškas darbo skelbimas buvo klaida ir neturėjo būti išplatintas. Ekspertų nuomone, firma neteisėtai siekė įdarbinti vien emigrantus iš Rytų Europos, kurie sutinka dirbti už mažesnį atlyginimą negu britai, taip pat rečiau skundžiasi dėl darbo santykių normų pažeidimų, nes bijo atsidurti gatvėje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją