„ES pinigai subsidijomis – ne vienintelė priemonė, kurią Ūkio ministerija naudoja ekonomikai skatinti. Į ūkį lėšų įliejama ir paskolomis, ir rizikos kapitalo forma. ES esame bene vieninteliai, kurie tokią didelę lėšų dalį išdalija kaip negrąžintinas subsidijas įmonėms. Ši situacija turės keistis, didėjant paskolų ir mažėjant subsidijų proporcijai“, – ministerijos pranešime cituojamas ministras.

Penktadienį ūkio ministras Dainius Kreivys įsakymu pagal priemonę „Lyderis LT“ 39 įmonėms skyrė 196,5 mln. Lt. ES parama skirta 5 didelėms ir 34 mažoms ir vidutinėms įmonėms.

Jei bus sutaupyta lėšų iš numatytų įgyvendinti 39 projektų, jos galės būti paskirstytos kitiems dabar rezervinių projektų sąraše esantiems projektams įgyvendinti. Maksimali suma, kuri gali būti skirta projektui finansuoti, – 15 mln. Lt.

Iš viso pagal „Lyderis LT“ priemonę 2007–2013 m. iš ES paramos lėšų numatyta skirti 408,2 mln. Lt. Buvo paskelbti du kvietimai teikti paraiškas pagal šią priemonę. Po pirmojo kvietimo įgyvendinami 52 projektai už 183,93 mln. Lt, o jau išmokėtų lėšų suma sudaro 53,8 mln. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją