Ją aplankė apie 50 tūkst. lankytojų. Pagrindiniai šio renginio organizatoriai buvo Vokietijos tarptautinis mėsos ir maisto institutas "IFW Heidelberg" ir parodų centras "Litexpo". Parodą rėmė Lietuvos žemės ūkio ministerija.

Šiemet tarptautinėje "AgroBalt-2000" parodoje net 80 procentų dalyvaujančių firmų rodė naujas gamybos technologijas. "AgroBalt-2001" buvo beveik dvi dešimtys nacionalinių-kolektyvinių stendų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Danijos, Suomijos, Didžiosios Britanijos, Vengrijos, Nyderlandų, Lenkijos, JAV bei Vokietijos.

"AgroBalt-2001" plačiai pristatyta Danijos produkcija. Šiuo metu Danija yra viena didžiausių investuotojų Lietuvoje. Mūsų šalyje dabar yra įregistruota per 200 Danijos kapitalo įmonių.

Savo produkciją parodai pateikė stambiausi Lietuvos gamintojai: AB "Žemaitijos pienas", "Kaišiadorių agrofirma", "Vilniaus mėsos kombinatas", "Mažeikių mėsinė", Šiaulių "Naujoji rūta", "Anykščių vynas", Panevėžio "Kalnapilis", "Utenos alus", Alytaus "Alita". Kolektyvinius stendus parodoje turėjo Lietuvos maisto pramonės, pakuotojų, grūdų perdirbėjų asociacijos, asociacija "Pieno centras".

Tarptautinėje parodoje "AgroBalt-2001" geriausiems Lietuvos, Latvijos ir Estijos maisto perdirbimo pramonės įmonių eksponatams buvo paskirta 15 parodos aukso medalių.

Lietuvos garbės konsulė Amerikos Ohajo valstijoje Ingrida Bublys spaudos konferencijoje pabrėžė, kad amerikiečiai verslininkai dideliais kiekiais nuolat norėtų pirkti ekologiškus lietuviškus žemės ūkio produktus.

Jau dabar AB "Rokiškio sūris" per metus į šią šalį per tarpinę olandų firmą išsiunčia maždaug po 10 tūkst. tonų sūrių. Į Ameriką siunčiamas ir lietuviškas medus. Konkrečiai Ohajo valstijos verslininkai tiesiogiai per mūsų prekybos agentūras sutinka eksportuoti įvairius pieno produktus, grūdus. Neatmetama galimybė kurti bendras Lietuvos ir Amerikos įmones.

"Litexpo" parodų centro direktorius Aloyzas Tarvydas sakė, kad šiemetinė tarptautinė "AgroBalt-2001" paroda už parduotą parodinį plotą ir suteiktas įvairias paslaugas davė apie 1,5 mln. litų bendrų pajamų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją