Portalo indėliai.lt duomenimis, vakar naudingiausias palūkanas už vienų metų trukmės indėlį litais žadančioje kredito unijoje buvo galima gauti 7,5 proc., o mažiausias palūkanas siūlančiame banke - vos 1,2 procento. Didžiausios metinio indėlio palūkanos litais bankuose vakar siekė 5,5 procento.

Pernai indėlių skaičius kredito unijose gerokai padidėjo. Lietuvos centrinės kredito unijos (LCKU) duomenimis, per 2009-uosius indėlių padaugėjo 25,04 proc., o tai sudarė 714,113 mln. litų.

"Ir bankai gerokai sumažino indėlių palūkanų normas, ir kredito unijos jas mažins. Tačiau unijos laikosi strategijos visada už indėlius mokėti daugiau negu bankai. Tai jos gali padaryti dėl to, kad veiklos sąnaudos yra mažesnės. Tam taip pat turi įtakos kooperacijos principas, kuris lemia ne pelno siekį, o naudą kredito unijos nariui", - dienraščiui aiškino LCKU Rinkodaros skyriaus vadovas Fortunatas Dirginčius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją