Dalyvauti gegužės 9 dieną įvyksiančiame posėdyje taip pat kviečiami finansų ministras Jonas Lionginas, Valstybės saugumo departamento generalinis direktorius Mečys Laurinkus, Lietuvos banko valdybos pirmininkas Reinoldijus Šarkinas, LTB valdybos pirmininkas Algimantas Križinauskas ir kiti už privatizavimą atsakingi pareigūnai.

Socialdemokratinės koalicijos frakcija yra pareiškusi, jog LTB privatizavimas gali prieštarauti Nacionalinio saugumo pagrindų įstatymui, draudžiančiam užsienio ūkio subjektams dominuoti šalies finansų rinkoje. Socialdemokratai taip pat reiškė nuogąstavimus, jog privatizavus LTB, Lietuvos bankų rinkoje gali susidaryti per didelė koncentracija.

Daugiau nei pusę "Hansabank" akcijų paketo turintis Švedijos bankas "Swedbank" ir beveik 100 proc. didžiausio Lietuvos komercinio Vilniaus banko akcijų valdantis Švedijos bankas "Skandinaviska Enskilda Banken" yra paskelbę ketinimus jungtis.

Šiems bankams susijungus, jų kontroliuojami bankai Lietuvos bankų rinkoje užimtų daugiau nei 70 proc. bankų rinkos - 2000 metų pabaigoje LTB ir "Hansabankas" valdė apie 36 proc., o Vilniaus bankas - 41 proc. Lietuvos indėlių ir atitinkamai 25 ir 40 proc. paskolų rinkos.