EIB lėšų dalis finansuojant investicinius projektus galės sudaryti iki 50 proc. viso projekto vertės. Paskolos galės būti suteikiamos 8-10 metų atidedant paskolos grąžinimą iki 3 metų.

Pasak banko "NORD/LB Lietuva" Finansinių institucijų departamento direktoriaus Nikolajaus Mosejevo, "smulkiojo ir vidutinio verslo finansavimas yra viena iš banko prioritetinių veiklos krypčių. Mes tikime, kad ši sutartis su Europos investicijų banku suteiks daugiau galimybių mūsų esamiems ir būsimiems klientams plėtoti savo verslą Lietuvoje. Bankas "NORD/LB Lietuva" turės galimybę finansuoti projektus, atitinkančius nustatytus reikalavimus, palankiomis ir patraukliomis sąlygomis".

Tai pirmoji banko "NORD/LB Lietuva" sutartis su Europos investicijų banku. Šia paskolos sutartimi EIB tęsia veiklą remiant Vidurio ir Rytų Europoje vykdomų investicinių projektų finansavimą bei diegiant pasirengimo ES narystei paramos finansines priemones.

Šių metų vasarį "NORD/LB Lietuva" su Vokietijos KfW banku pasirašė 10 milijonų eurų paskolos sutartį, pagal kurią bankas dalyvauja smulkiųjų ir vidutinių įmonių Lietuvoje finansavimo programoje su ES parama.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją